european commission 6
european commission 0.1
21 grudnia 2019

Kompetencje kluczowe na Słowenii

Czy i jak można nowocześnie uczyć kompetencji kluczowych poprzez dziedzictwo kulinarne i kulturowe?

european commission 0.1Nad tym pracowaliśmy w gronie międzynarodowych ekspertów w ramach spotkania projektu „Through culinary heritage to key competences” na Słowenii 18-20 grudnia 2019r.

Spotkaliśmy się z Ambasadorem Komisji Europejskiej w Lubljanie, gdzie prezentowaliśmy działania projektowe. Poznaliśmy najnowsze podejścia i narzędzia technologiczne do metodyki uczenia osób dorosłych.

Odwiedziliśmy regionalnych i lokalnych przedsiębiorców, producentów, winiarzy, instytucje kultury i kulinarne na Słowenii.

Poznaliśmy bogate kulturalne dziedzictwo i historię regionu Sentjur, który gościł nas na zaproszenie Agencji Rozwoju Regionalnego – Regionalna Razvojna Agencija Sentjur.

european commission 7I wypracowywaliśmy wspólnie z ekspertami z innych krajów Unii Europejskiej, programy szkoleniowe dla trenerów i osób dorosłych.

Projekt jest współfinansowany ze środków Programu ERASMUS+ Unii Europejskiej.

 

 

 

 

european commission 7
european commission 12
Jaslice 6
celje cakes
celje 6
sentjur muzeum 4
ljubljana 11
kwasnica 2
Jaslice 5
european commission 9
european commission 0.1

 

Cuheko Logos 150