Serdecznie zapraszamy w dnu 15 sierpnia 2021r. na Piknik Kompetencji organizowany wspólnie ze Stowarzyszeniem Tradycyjnie Nowoczesnych dla Wsi w Długosiodle
Podczas pikniku w pięknych okolicznościach przyrody porozmawiamy i praktycznie poćwiczymy kluczowe kompetencje: umiejętności, poszerzymy wiedzę, które pomagają nam w codziennym życiu oraz w rozwoju osobistym i zawodowym.
Dzisiejszy świat zmienia się w bardzo szybkim tempie. Umiejętności i kompetencje potrzebne nam by móc swobodnie korzystać z dobrodziejstw świata, społeczeństwa także podlegają takim zmianom. Każdy z nas będzie potrzebował coraz to nowych, i dość szerokich, kompetencji by móc dobrze funkcjonować, uczyć się doskonalić się, by znaleźć i utrzymać wymarzoną pracę. Ciągły wzrost gospodarki i zmiany otaczającego świata pociąga za sobą potrzebę ciągłego rozwoju osobistego, w tym kompetencji zwanych kluczowymi.
Poznamy szczegóły podejścia “kuchni umiejętności”, która używa opowieści ze świata kulinariów do wdrażania nowatorskich metod edukacyjnych dla osób dorosłych w uczeniu niezbędnych dla rozwoju osobistego i profesjonalnego współczesnego człowieka. Dowiecie się czy uczenie się to zawsze ciężka praca, czy uczenie się i rozwój osobisty może być przyjemne. a nawet bardzo przyjemne.
Uczestnicy będą mieli możliwość przećwiczyć w praktyce kompetencje kluczowe, w tym umiejętności: skutecznej komunikacji, jak dobrze zarządzać sobą, czy i jak warto stawiać cele osobiste, jak budować motywację, jak konstruować językowo przekaz by być dobrze zrozumianym i unikać nieporozumień, czy można uczyć się przez całe życie, jak doskonalić kompetencje przedsiębiorcze i czy można robić to już w przedszkolu?
Podczas pikniku planowane są warsztaty z zakresu kompetencji kluczowych.
Aby wziąć udział w pikniku i warsztatach zapisz się na wydarzenie 
Zapraszamy do zapisu – na stronie wydarzenia >
A może chcesz użyć linku do rejestracji?
https://subscribepage.com/kuchnia-kompetencji
Wydarzenie jest organizowane we współpracy ze Stowarzyszeniem Tradycyjnie Nowoczesnych dla Wsi
Wydarzenie jest organizowane w ramach Projektu “Poprzez dziedzictwo kulinarne do kompetencji kluczowych ” jest współfinansowany z programu ERASMUS + Unii Europejskiej.
Więcej o projekcie: “Przez dziedzictwo kulinarne do kompetencji kluczowych“